Uluslararası Göç Film Festivali

ULUSLARARASI GÖÇ FİLM FESTİVALİ

Maruz kaldıkları insanlık dışı koşullar sebebiyle doğduğu ve büyüdüğü toprakları terk etmek zorunda kalan milyonlarca göçmene kucak açan Türkiye’ de, dünyanın en büyük ve geniş kapsamlı tematik film festivali gerçekleşiyor… Gaziantep Tarihi Atmosferiyle festivale ev sahipliği yapıyor!  Türkiye’nin en özel ve kadim kentlerinden biri olan Gaziantep’te göç meselesini işleyecek olan festival, bir yandan da sinemayı, halkı ve konuklarla birlikte Gaziantep’in harika atmosferini bir araya getirecek!  UNESCO’ya göre, dünyanın en önemli 8 gastronomi kentinden biri olan Gaziantep, Anadolu’nun ilk sinemasına sahip olarak önemli bir konumda bulunuyor. Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi, tarihi  Rumkale’ nin yanı sıra orijinal dokusunu koruyan Bakırcılar Çarşısı ve Naib Hamamı gibi güzelliklere sahip olan şehir, konuklara program dışında da keyifli bir deneyim sunmayı hedefliyor! Göçmenlere desteğini hiç esirgemeyen Türkiye bu kez  sinema sanatıyla göçmen meselesini bir araya getiriyor ve farkındalık için sesini daha yüksekten duyurmayı hedefliyor. Dünyanın en büyük ve geniş kapsamlı “Uluslararası Göç Filmleri Festivali” ilk kez 18-22 Nisan tarihleri arasında Gaziantep’te düzenleniyor.Dünyanın en geniş katılımlı tematik film festivali olmak üzere yola çıkan; “Uluslararası Göç Filmleri Festivali”, 18-22 Nisan tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleşecek. İnsanlığın gündeminden neredeyse hiç düşmeyen göç kavramına, Uluslararası Göç Filmleri Festivali ile ayna tutmakta! İnsanlığın ortak kaderi göç olgusunu medeniyete katkılarını analiz etme fırsatı sağlayan bu festivali kaçırmayın! Yerli ve yabancı yüzlerce sinemacı, basın mensubu, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar ve konuyla ilgili akademisyenleri ağırlamayı planlayan festival, göçmenlik hakkında farkındalık yaratmayı planlıyor. Etkinlik sırasında göç ve medeniyet temalı filmler üzerinden iki kategoride yarışma mevcut.Festival, Türkiye’den başlayarak, göç eden veya göç alan topluluklarla ilgili konuları araştıran filmleri karşılayarak tüm dünyadaki göçe dikkat çekmeyi hedefliyor. Festival ağırlıklı olarak göç, göçmenler, mülteciler ve göçün kültürel etkileri konularında filmlere odaklanıyor. Uluslararası Göç Filmleri Festivali, Türkiye’de sayıları her geçen gün artan mültecilere dikkat çekerek  farkındalık yaratmayı, sinema aracılığıyla göçlerin tarih boyu toplumlara katkılarını gündeme getirmeyi amaçlıyor.

50’den Fazla Film, Yüzlerce Katılımcı İle Göç ve Medeniyet Temalı Filmler Ödüllendirilecek!

Göç ve medeniyet temalı filmler üzerinden iki kategoride yarışma düzenlenecek.  En İyi Uzun Metraj Film Ödülü olacak ve 15.000 Euro para ödülüne layık görülecek.  En iyi senaryoya verilecek 5.000 Euro değerindeki “İlham Verici Senaryo Ödülü” olurken, üçüncüsü, yine 5.000 Euro olarak belirlenen “En İyi Kısa Metraj Film Ödülü” olarak planlandı.

The following two tabs change content below.
Sanat Tasarım Fakültesi bölümü mezunu köşe yazarımız, özel bir vakıf üniversitesinde mentör eğitimci olarak görev yapmaktadır. Tarih alanında yüksek lisansını tamamlayan yazarımız, kültür sanat alanında farklı platformlarda, popüler düzeyde yayınlar hazırlamaktadır. "Mecmua İstanbul ve Cemiyet Sanat Dergi" genel yayın yönetmenidir.

Son Yazıları Tülay Çağlar Kadı (tüm yazıları)

BU SAYFAYI PAYLAŞ

.